De juiste werkomgeving tijdens het scriptie schrijven

Het is van belang dat jij je tijdens het scriptie schrijven op je gemak voelt. Een goede basis leg je hiervoor door de juiste studeeromgeving uit te kiezen. In de blog van deze week vertel ik waar een goede werkplek aan moet voldoen, en waar je zoal kunt studeren.

Goede ingerichte werkomgeving

Het allerbelangrijkste van een studeerplek is dat deze goed ingericht is. Zo moet je al jouw studio benodigdheden zoals boeken, literatuur en aantekeningen binnen handbereik hebben. Daarnaast is het belangrijk dat er niet te veel afleiding om je heen is. Tot slot is het belangrijk dat je op een goede stoel zit. Met een slechte zithouding is het namelijk lastiger om je goed te concentreren. Waar vind je zulke plekken? We zetten ze voor jou op een rijtje.

De veilige thuishaven

De meest voor de hand liggende studeerplek is natuurlijk gewoon thuis. Je hoeft niet al jouw boeken mee te slepen, de Wi-Fi verbinding is goed en je hebt gratis koffie binnen handbereik. Voor velen is dit dan ook de meest gekozen werkomgeving. Maar, voor anderen is er thuis te veel afleiding. Voordat ze het weten staat hun favoriete serie alweer aan op Netflix, of zijn ze koffie aan het drinken met een huisgenoot. Als je thuis studeert moet je wel tegen alle verleidingen bestand zijn.

In de bieb en op de hogeschool of universiteit

Net zoals thuis heb je op jouw school of in de bibliotheek meestal een goede internetverbinding. Een ander voordeel van deze werkomgeving is dat je eenvoudig met anderen afspreekt om te overleggen. Wil je in alle rust studeren dan is de stilteruimte de aangewezen plek.

In een koffiezaak

Steeds meer studenten kiezen ervoor om in een koffiezaak te studeren, zeker nu bijna overal een gratis Wi-Fi is. Zeker mensen die houden van een beetje achtergrondgeluid tijdens het studeren kiezen een koffiezaak als werkplek. De sfeer is er relaxed en de koffie is heerlijk. Het enige minpuntje zijn de kosten. Je moet namelijk wel af en toe wat bestellen.

 

Heb jij moeite met het afronden van je scriptie? Kun je een wel duwtje in de rug gebruiken? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier lees je de vele voordelen van de scriptiebegeleiding van ScriptieAF

Door: Mathijs Rem, marketingexpert en premasterstudent Sociologie

Met mijn blogs help ik je met het schrijven van jouw scriptie! Ik geef je tips uit eigen ervaring en probeer je tijdens deze lastige periode een beetje te laten lachen.

Recent Posts