Waarom je voor een bepaald afstudeerbedrijf moet kiezen!

Wanneer je jouw scriptie voor een bedrijf schrijft, moet je de keuze voor een specifiek bedrijf weloverwogen maken. Er zijn verschillende afwegingen die je moet maken, zowel op korte- als op lange termijn. In de blog van deze week zet ik de belangrijkste motieven om voor een bepaald afstudeerbedrijf te kiezen op een rijtje.

Houd rekening met de vereisten

Allereerst moet je natuurlijk rekening houden met de eisen die jouw hogeschool of universiteit stelt aan het afstudeerbedrijf. In mijn afstudeerhandleiding stond bijvoorbeeld dat ik niet bij een startup mocht afstuderen. Controleer dit altijd van tevoren.

Carrière perspectief

Natuurlijk wil je nadat je bent afgestudeerd zo snel mogelijk een baan hebben in het door jou beoogde werkveld. Met jouw keuze voor een afstudeerbedrijf kan je hierop inspelen. Want hoe fijn is het als je bij jouw afstudeerbedrijf mag blijven werken nadat je jouw scriptie hebt afgerond. Tijdens een sollicitatiegesprek kan je best vragen of eerdere afstudeerders vast in dienst zijn getreden.

Uitdagende opdracht

Het tweede motief is een uitdagen afstudeeropdracht. Wanneer een afstudeerbedrijf een opdracht heeft die jou op het lijf is geschreven, is het logisch dat je dit in overweging neemt. Je kan daarnaast vragen of jouw eigen inbreng wordt gewaardeerd bij het opstellen van een onderzoeksvraag. Houd er rekening mee dat de afstudeeropdracht die het bedrijf voor ogen heeft wel past binnen de vereisten van jouw hogeschool of universiteit.

Gunstige voorwaarden

Zeker wanneer je een hbo-studie afrondt, wordt er in veel gevallen gevraagd of je ook meewerkt in het bedrijf. Bij veel van mijn medestudenten heb ik gezien dat de combinatie van een scriptie schrijven en fulltime meewerken geen hele gelukkige is. Zelf was ik heel blij dat ik maar twee dagen in de week hoefde mee te werken. Ook kan je een keuze maken gebaseerd op de hoogte van de stagevergoeding. Besef hierbij wel dat deze keuze alleen invloed heeft op de korte termijn.

Heb je moeite met het schrijven van je scriptie? Bij ScriptieAF helpen we jou met succes afstuderen! Klik hier voor de vele voordelen en onze scherpe tarieven.

Door: Mathijs Rem, marketingexpert en masterstudent Sociologie

Met mijn blogs help ik je met het schrijven van jouw scriptie! Ik geef je tips uit eigen ervaring en probeer je tijdens deze lastige periode een beetje te laten lachen.

Recent Posts